Page content

Technische informatie Hardhouten Tuinkast

Op deze pagina vind je alle technische informatie over de Hardhouten Tuinkast. Onze opbergkasten zijn volgens deze principes opgebouwd en daardoor het meest geschikt voor jouw tuin.

Afmetingen Hardhouten Tuinkast

De Tuinkasten zijn verkrijgbaar in 15 standaardmaten, namelijk:

Diepte x Breedte x Hoogte in cm

  • 70-90-110 x 205 cm
  • 70-90-110 x 290 cm
  • 70-90-110 x 375 cm

Innovatief schuifdeursysteem

Alle Tuinkasten zijn voorzien van een schuifdeursysteem. De schuifdeuren worden opgebouwd uit stalen frames beslagen met de gewenste houtsoort. Hierdoor is kromtrekken van de deuren niet mogelijk. Het grootste voordeel van de schuifdeuren is de ruimtebesparende eigenschap. Doordat je geen rekening hoeft te houden met het openslaan van de deuren kun je voor de kast een tuinset, bloempotten of andere tuinaccessoires zetten. Daarnaast geven de schuifdeuren een luxe uitstraling.

Houtsoorten

De Tuinkasten zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten die zeer geschikt zijn voor buitengebruik. Alle houtsoorten hebben hun eigen kenmerken en uitstraling. Hierdoor geeft een tuinkast in bangkirai een ander gevoel dan een opbergkast in Western Red Cedar. Kijk welk hout het beste bij de stijl van jouw tuin past. Kies uit de volgende hardhouten soorten:

Waterdichte dakbedekking

De keuze die je maakt in dakbedekking heeft invloed op de uitstraling van de tuinkast. Kies voor een bedekking die ook bij de houtsoort past. Alle vormen van dakbedekking zijn uiteraard waterdicht.

  • Bituum
  • Zink/staal uitvoering. Tata Colorcoat
  • Western Red Cedar Shingles

Optimale indeling met een breedvakstelling

De tuinkasten kunnen aan de binnenkant uitgerust worden met een breedvakstelling. De planken in deze stelling zijn per vijf centimeter te verhogen of verlagen. Op die manier benut je de ruimte in jouw kast optimaal. Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een breedvakstelling die we kunnen verwerken in de opbergkast.

De Breedvakstellig waar de Hardhouten Tuinkast mee voorzien kan worden.

Maatwerk

Heb je bepaalde voorkeuren voor de opbergkast en staan deze niet in tussen de bovengenoemde opties, dan voorzien we ook in maatwerk. Zo kunnen we een houtopslag aan de tuinkast verbinden, een slot in schuifdeuren verwerken, andere afmetingen leveren of een vlonder onder de tuinkast creëren. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij zorgen voor de perfecte tuinkast en ziet jouw tuin, dakterras of balkon er altijd netjes uit.

Comment Section

2 reacties op “Technische informatie Hardhouten Tuinkast


Door Inneke de Laat op 13 mei 2018

Beste,
Ik zou graag de prijs weten van een hardhouten kast van
70 x 110 x 205
90 x 110 x 205
Graag enkele varianten met verschillende houtsoorten en verschillende daksystemen.
Mvg
Inneke de Laat


Door Koos van oort op 15 juli 2018

Goedeavond,
Ik had graag een een prijs voor een tuinkast.
90 diep 205 hoog 340 breed met vloer.

Mvg koos

Plaats een reactie


*