Ervaringen met houten tuinkasten

Ervaringen met houten tuinkasten

Als ontwerper van hardhouten tuinkasten loop je het risico dat je het overzicht verliest en jouw prioriteiten anders stelt dan de klanten verwachten. Daarom is het goed om aan de klanten te vragen wat hun persoonlijke ervaringen zijn met de houten tuinkast op maat die ze aangeschaft hebben. Hier zijn een aantal ervaringen met houten tuinkasten van klanten.

Ervaringen met houten tuinkasten

Ook geschikt voor de kleine tuin

Ik wilde al langere tijd een tuinhuisje plaatsen, maar ik heb een kleine tuin. Ik probeerde te passen en te meten maar ik kwam er niet uit. Toen ontdekte ik dat er ook zoiets bestaat als houten tuinkasten op maat. In overleg met Hardhouten Tuinkast werd er een ontwerp gemaakt dat perfect aansloot op de afmetingen van mijn tuin. Nu kan ik mijn gereedschap eindelijk goed opbergen en houd ik toch behoorlijk wat tuinoppervlak over!

Geen pijn aan mijn rug meer

Achterin de tuin heb ik een grote schuur, maar ik wilde ook wat spullen dicht bij de achterdeur houden. Ik heb daar jarenlang een tuinkist voor gebruikt, maar door mijn slechte rug werd bukken steeds lastiger. Een kennis van mij vertelde me over tuinkasten, die zijn in de hoogte gemaakt zodat je niet meer hoeft te bukken. Dat bleek ideaal, ik kan mezelf voor mijn hoofd slaan dat ik dit niet veel eerder heb laten doen.

Het wonder van schuifdeuren

ervaringen met houten tuinkastenEnkele jaren geleden heb ik zelf vanaf een handleiding op internet een tuinkast in elkaar gezet. Het heeft me flink wat geld gekost aan materiaal en nog meer aan tijd maar dat had ik er wel voor over. Maar vanaf het begin sloten de deuren niet goed, en dat werd steeds erger. Het bleek dat scharnierdeuren in een tuinkast vaak doorhangen, ik had vrij zwaar hout gebruikt. Bij Hardhouten Tuinkast werken ze met schuifdeuren omdat die niet kunnen doorzakken. Nu heb een tuinkast met deuren die perfect openen en sluiten in elk seizoen.

Kleur en kwaliteit is niet hetzelfde

Vroeger had ik een goedkope tuinkast staan van zacht hout, die heeft het helaas niet lang volgehouden. Met flinke tegenzin besloot ik toch maar te investeren in een hardhouten tuinkast. Er werd vooraf al gezegd dat de kleur zou veranderen, maar toch schrok ik van de grijze sluier die op het hout ontstond. Ik dacht, daar gaan mijn centen! Maar Hardhouten Tuinkast gaf me uitstekende informatie over het onderhoud van hardhout, en tot mijn verbazing ziet de hardhouten tuinkast er mooier uit dan ooit tevoren! Houd er rekening mee dat hout een natuurproduct is, af en toe behandelen met olie (niet beitsen!) doet echt wonderen. En ondanks de verkleuring blijft hardhout even sterk.

Kom van dat dak af!

Ik heb een dakterras op de garage gemaakt, een groendak noemen ze dat. Daar staan een paar stoeltjes, echt heerlijk om in de zomer te relaxen. Ik werd alleen horendol van dat gereedschap steeds van beneden naar boven slepen voor onderhoud aan de plantjes. Toen kwam ik via via op de kasten van Hardhouten Tuinkast. Dat bleek een gouden greep, ik liet een bescheiden tuinkast op maat maken die nu op het dak staat. Ik ben er erg tevreden mee!

Wat zijn jouw ervaringen met houten tuinkasten? Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van maatwerk tuinkasten kun je altijd even contact opnemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen