Page content

Houtsoorten

Houtsoorten

Houtsoorten zijn er in diverse kleuren en maten. De verschillende houtsoorten waar HardhoutenTuinkast.nl mee werkt, zijn afkomstig van FSC gecertificeerde leveranciers. Deze leveranciers zorgen ervoor dat de economische, ecologische en sociale belangen en regels nageleefd worden. Bij HardhoutenTuinkast.nl, zorgen we er voor dat er geen hout verloren gaat. Van de resterende stukken hout worden verschillende producten gemaakt. De houtsoorten waar we mee werken zijn:

Houtsoorten

bangkirai-houtBangkirai

Het Bangkirai houtsoort is een veelgebruikte houtsoort voor de Hardhouten Tuinkast. Het kenmerkt zich door de roodachtige tint en wordt snel bruin na verloop van tijd. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Bangkirai houtsoort pagina.

 

douglashoutDouglas

Het Douglas hout is één van de vele houtsoorten die gebruikt worden voor de Hardhouten Tuinkast. Dit hout kenmerkt zich door de roodachtige kleur en is vaak afkomstig van jonge bomen. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Douglas houtsoort pagina.

 

eiken-houtEiken

De Hardhouten Tuinkast is ook in Eiken verkrijgbaar. Dit houtsoort staat bekend vanwege zijn glanzende spiegels en zijn donkerbruine kleur. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Eiken houtsoort pagina.

 

grenen-houtGrenen

Het Grenen houtsoort is een houtsoort waar Hardhouten Tuinkast mee gemaakt wordt. Het kenmerkt zich door de geelbruine kleur en de vaak veel aanwezige kringen. Meer informatie over het Grenen hout vindt u op de Grenen houtsoort pagina.

 

vurenhoutVuren

Onder de verschillende houtsoorten is ook het Vuren één van de houtsoort waar we mee werken. Dit houtsoort staat bekend vanwege zijn lichte kleur en zijn natuurlijke duurzaamheid. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Vuren houtsoort pagina.

 

western-red-cedar-houtWestern Red Cedar

HardhoutenTuinkast.nl werkt met het Western Red Cedar houtsoort. Dit houtsoort staat bekend vanwege zijn grote kleurvariatie en zijn vele levenskringen. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op deWestern Red Cedar pagina.

Comment Section

0 reacties op “Houtsoorten

Plaats een reactie


*