houtsoorten

Houtsoorten

Houtsoorten zijn er in diverse kleuren en maten. De verschillende houtsoorten waar HardhoutenTuinkast.nl mee werkt, zijn afkomstig van FSC gecertificeerde leveranciers. Deze leveranciers zorgen ervoor dat de economische, ecologische en sociale belangen en regels nageleefd worden. Bij HardhoutenTuinkast.nl, zorgen we er voor dat er geen hout verloren gaat. Van de resterende stukken hout worden verschillende producten gemaakt. De houtsoorten waar we mee werken zijn:

Onze houtsoorten

Houtsoorten zijn er in diverse kleuren en maten. De verschillende houtsoorten waar HardhoutenTuinkast.nl mee werkt, zijn afkomstig van FSC gecertificeerde leveranciers.


Deze leveranciers zorgen ervoor dat de economische, ecologische en sociale belangen en regels nageleefd worden. Bij HardhoutenTuinkast.nl, zorgen we er voor dat er geen hout verloren gaat. Van de resterende stukken hout worden verschillende producten gemaakt.

Onze populairste tuinkasten:

Waarom HardhoutenTuinkast.nl?

  •  Vrijblijvend advies
  •  Volledig op maat
  •  Eerlijke en hoogwaardige producten
  • Kwaliteit en vakmanschap staan voorop

De houtsoorten waar we mee werken zijn:

Noord-Europees Vuren

Onder de verschillende houtsoorten is ook het Vuren één van de houtsoort waar we mee werken. Dit houtsoort staat bekend vanwege zijn lichte kleur en zijn natuurlijke duurzaamheid. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Vuren houtsoort pagina.

Douglas hout

Het Douglas hout is één van de vele houtsoorten die gebruikt worden voor de Hardhouten Tuinkast. Dit hout kenmerkt zich door de roodachtige kleur en is vaak afkomstig van jonge bomen. Meer informatie over dit houtsoort vindt u op de Douglas houtsoort pagina.

Padouk hout

Padouk hout staat er om bekend dat het een harde en zeer duurzame, stabiele houtsoort is.  Op redelijk korte termijn verkleurt Padouk naar een vale paarsbruine kleur waarna op langere termijn een zwart bruine kleur ontstaat.

Cedrinho hout

FSC Cedrinho hout staat bekend om een opvallend fijn vlampatroon wat zorgt voor een mooie tekening in het hout. Cedrinho wordt veel gebruikt voor gevelbekleding, tuinafscheidingen en diverse andere buitentoepassingen. Zonder behandeling, vervagen de kleuren binnen korte tijd naar grijs.

Heb je vragen of wil je een offerte ontvangen?

Neem dan contact op via onderstaande button, of vraag direct een offerte aan.