Dit is er mogelijk met een hardhouten tuinkast op maat

Massaproductie hoeft niet slecht van kwaliteit te zijn. Als je tevreden bent met een standaard ontwerp en je geen specifieke wensen hebt, dan kan een ‘lopende band’ product uitstekend dienst doen. Maar er zijn zeker nadelen bij standaard tuinkasten. Wellicht past de kast niet goed in de tuin, er is te weinig ruimte of de indeling is niet praktisch. Wat is er mogelijk met een hardhouten tuinkast op maat? We geven een aantal voorbeelden op deze pagina. Heb je een uitdaging voor ons? Neem dan gerust even contact op met de specialisten van Hartholt Woodworks.

1. Vrijstaand of tegen de schutting

Dit is er mogelijk met een hardhouten tuinkast op maat

Bij een hardhouten tuinkast op maat kun je zelf kiezen voor een achterwand. Als de tuinkast tegen een schutting of de gevel wordt geplaatst dan is een achterwand wellicht niet nodig. Het is wel van belang dat het geheel goed op elkaar aansluit, het object moet namelijk waterdicht zijn. De tuinkasten van Hartholt Woodworks worden gebouwd op basis van een metalen frame. Zo is het mogelijk om de kast zeer stabiel te maken en perfect te laten aansluiten op een schutting of wand.

2. Soort hout

De goedkope tuinkasten die je bijvoorbeeld in de bouwmarkt kunt kopen zullen gemaakt zijn van een zachte houtsoort en vaak niet van de hoogste kwaliteit planken. Dit soort producten hebben een relatief korte levensduur omdat ze gevoelig zijn voor de weerselementen. Harde houtsoorten zoals eiken, douglas of padouk zijn zeer robuust en gaan tientallen jaren mee met minimaal onderhoud. Het is zeker mogelijk om een goede hardhouten tuinkast op maat te maken met vuren, mits het goede planken zijn. Voor ieder product van hout zal enig onderhoud nodig zijn. Informeer gerust bij Hartholt Woodworks welk onderhoud aanbevolen wordt voor een langere levensduur.

3. Afmetingen

Tuinen kunnen breed of smal zijn, kort of juist heel diep. Je wilt graag een tuinkast plaatsen die past binnen deze ruimte. In plaats van passen en meten in de tuin, kun je ook een hardhouten tuinkast op maat laten maken die perfect aansluit op de omgeving. Dit staat nog los van de specifieke voorkeuren die je wellicht zult hebben. Zo kun je kiezen voor meer of minder diep, extra breed of lager dan standaard. De plaatsing van de deuren speelt ook een rol, in veel gevallen zijn schuifdeuren ideaal omdat je geen extra ruimte nodig hebt voor een deur die opent.

4. Speciale wensen

Dit is er mogelijk met een hardhouten tuinkast op maat

Wellicht heb je een elektrische grasmaaier die moet passen in de tuinkast. Of je wilt een compartiment voor haardhout. Wat de vraag ook mag zijn, bij een hardhouten tuinkast op maat is (bijna) alles mogelijk. Hartholt Woodworks is een specialist in tuinkasten die worden gebouwd naar de wensen en behoeften van de individuele klant. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die minder valide is en daardoor in een rolstoel zit. Een hoge tuinkast zou in dat geval niet praktisch zijn. Daarom is het niet alleen van belang dat we goed kunnen bouwen, luisteren is zeker zo belangrijk.

5. Voor bedrijven en particulieren

Op veel goedkope producten staat vermeld dat ze alleen voor particulier gebruik geschikt zijn. Dit heeft meestal te maken met de kwaliteit van de materialen en constructie. Een particulier zal minder vaak gebruik maken van het product en er zijn slechts enkele gebruikers. Voor professioneel gebruik worden hogere eisen gesteld aan kwaliteit en duurzaamheid. De hardhouten tuinkasten op maat van Hartholt Woodworks zijn leverbaar voor zowel bedrijven als consumenten. Zo kan iedereen profiteren van hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur. Onze kwaliteitseisen zijn uniform, ongeacht de klant. Geen project is te klein of te groot, we gaan iedere uitdaging aan. Dat maakt het voor ons alleen maar leuker en uitdagender.

6. Zijn hardhouten tuinkast op maat duur?

Dit is er mogelijk met een hardhouten tuinkast op maat

Het zal geen geheim zijn dat een hardhouten tuinkast op maat duurder zal zijn dan een standaard model met inferieure materialen. Als je een gemiddelde levensduur van 5 jaar voor een goedkoop product afzet tegen een levensduur van 20+ jaar, dan wordt de rekensom natuurlijk al heel anders. Dan is er nog de kwestie van onderhoud. Ieder half jaar beitsen kost ook geld, bij elkaar opgeteld wordt goedkoop toch duurkoop. Wij bouwen hardhouten tuinkasten op maat die kwaliteit leveren voor een lange periode. Dit betekent dus ook dat je dit object als een permanent object van de woning moet beschouwen. Het is geen voorwerp dat je bij een verhuizing kunt meenemen.

Daarnaast kan maatwerk soms juist relatief goedkoop uitpakken, omdat er geen overbodige elementen aanwezig zijn. Een meter korter, een aantal planken minder of een goedkopere houtsoort, we denken graag mee om tot een passende oplossing te komen. Ook voor de portemonnee. Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem contact op voor advies op maat.

Reactie plaatsen