Leven in luxe met tuindecoraties

Leven in luxe met tuindecoraties

Terwijl het in veel sectoren huilen met de mondkap op is door de Corona maatregelen, maken tuincentra en doe-het-zelf-zaken overuren. Als de regering wil dat we met z’n allen thuis blijven, dan liever wel in stijl! Wanneer je nog steeds een baan hebt met salaris, en onderhand tegen de muren oploopt van frustratie, geniet dan gewoon van een luxe tuin. Met de juiste tuindecoraties geniet je het hele jaar rond van je eigen terras en tuin. Hier zijn vijf tips om jouw quarantaine luxueus uit te zitten met hardhout!

Tuindecoraties van hardhout

Waarom hardhout? Omdat dit een duurzaam materiaal is met een lange levensduur. Dankzij bewaakte bosbouw is het ook een ecologisch verantwoord product met respect voor mens en dier. Wat je op voorhand betaalt voor kwaliteit verdien je vanzelf terug dankzij de levensduur. En je geniet er ook meer van tijdens het gebruik!

1. Vlonder

Een terras van stenen of beton kan heel praktisch zijn, toch gaat er niets boven de uitstraling van een echte vlonder met hardhouten planken. Die kun je zelf plaatsen of laat het karwei uitvoeren door een expert. Het is bijvoorbeeld van belang dat er voldoende ruimte is voor ventilatie zodat het hout niet gaat rotten. Zorg er verder voor dat groene aanslag verwijderd wordt en ruim herfstbladeren op om vochtophoping te voorkomen. Voor de rest is het gewoon genieten alsof je op vakantie bent in een privé bungalow.

tuindecoraties vlonder

2. Tuinmeubels

Ook hier kun je kiezen voor hardhout, zeker onder een overkapping kun je dit meubilair het hele jaar rond buiten laten staan. Zet er een vuurkorf of haard bij en geniet ook in de winter van het uitzicht op de tuin met glühwein erbij. Hout zal van tijd tot tijd gebeitst moeten worden, houd er rekening mee dat je niet beits of lak op je kleding krijgt wanneer het bijvoorbeeld extreem warm is. Kussens zitten niet alleen meer comfortabel, je zorgt er ook voor dat je geen vlekken op je kleren krijgt.

3. Tuinkast of kist

De voordelen van een hardhouten tuinkast hoeven we niet meer te noemen, ook een tuinkist kan praktisch zijn om bijvoorbeeld kussens van tuinmeubilair te stallen. Daarnaast houd je tuingereedschap altijd bij de hand. Want als je meer tijd doorbrengt in de tuin is het een kleine moeite om hier en daar wat te snoeien. Zo staan de planten en altijd mooi bij, en kun je ieder seizoen de juiste zorg besteden aan het leven in de tuin. Laat tuinafval niet liggen, daar kan ongedierte in komen. En reinig jouw gereedschap om roest en andere aantasting te voorkomen. En die oude grap van iemand die op een hark gaat staan? Je wilt niet weten hoe vaak dit in het echt voorkomt!

4. Bloembak

tuindecoraties bloembak

Ook de voordelen van hardhouten bloembakken mogen bekend zijn. Door planten en bloemen in bakken te plaatsen voorkom je kruisbesmetting, ongedierte en ziekten. Als het een hoge bloembak betreft hoef je ook niet steeds te bukken en heb je geen oppottafel nodig. Een handige tip; monteer een plank met scharnier aan de tuinkast die je eenvoudig kunt opklappen. Dan heb je altijd een werkoppervlak zonder te hoeven bukken. Als je buiten regelmatig kokkerelt met een barbecue is het kweken van kruiden ook een aanrader!

5. Kunstobjecten

Er zijn maar weinig planten en bloemen die in ons klimaat 365 dagen per jaar bloeien of zelfs overeind blijven. Het voordeel is dat ieder seizoen de tuin een compleet uniek aanzicht krijgt, het nadeel is dat er periodes zijn waarin de tuin wat ‘kaal’ oogt. Heb je ooit overwogen om kunstobjecten in de tuin te plaatsen? Een handgemaakt houten beeld bijvoorbeeld, koper en messing staat ook erg mooi in een groene tuin. Een zonnewijzer is decoratief én praktisch, of plaats een vogelbad op hoge voet waarmee je leven in de brouwerij brengt. Bijenhotels zijn altijd welkom, zo help je de natuur een handje.

Oost, West, thuis best, een uitdrukking die nu meer dan ooit waarheid blijkt te zijn.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen