Er wordt meer gewerkt in de tuin door het Coronavirus

Terwijl de winkelstraten leeg zijn, is het topdrukte bij tuincentra. Zakken voor snoeiafval zijn niet aan te slepen, ook tuinkasten en bloembakken worden massaal gekocht. De reden hiervoor is ‘verplicht huisarrest’ voor veel burgers in Nederland en in het buitenland. Door het Coronavirus moeten we van een nood een deugd zien te maken. In plaats van op een terras zitten in het weekend gaan we massaal werken in eigen tuin. Als je citroenen hebt dan maak je daar limonade van, en nu heb je eindelijk tijd om zelf fruit te verbouwen!

Coronavirus: Veilig in eigen tuin

Coronavirus werken in de tuin

In beroepen waar dat mogelijk is wordt geadviseerd om vanuit huis te werken. Maar als je met groot materieel werkt, of in de productie actief bent, kun je niet even je werk mee naar huis nemen. Het sociale leven is even niet mogelijk, dan maar in en rond de woning klussen. De tuin biedt in deze bizarre periode voor veel mensen rust en ontspanning. Even de hark en schoffel uit je hardhouten tuinkast halen en de aarde lekker omwoelen. Wanneer je geen aarde of andere materialen hebt liggen is het verleidelijk om naar een tuincentrum te rijden, maar let op want je bent niet de enige. En misschien kom je wel voor een gesloten deur te staan, want steeds meer winkels zijn gesloten. Bestellen in een webshop is dan een beter idee, mits er nog een bezorgmoment in te plannen valt natuurlijk.

Kan ik wel in de buitenlucht werken?

Het Coronavirus heeft een levend organisme nodig om te overleven en zich te verspreiden. Zolang je voldoende afstand houdt van andere personen is de kans op besmetting klein. Als je in eigen tuin werkt met je eigen materialen is de kans dat je het virus daarmee oploopt erg klein. Wel wordt het aangeraden om je handen regelmatig goed te wassen met water en zeep. Maar dat geldt natuurlijk ook voor bacteriën die zich altijd in de tuin bevinden. Je zou met wegwerphandschoenen kunnen werken als je dat een veilig gevoel geeft, maar dan blijven andere maatregelen nog steeds van kracht. De veiligheidsbril is momenteel ook een populair item, dit is een product dat niet alleen beschermd tegen spetters maar ook je ogen kan beschermen tegen takken of losse elementen in de tuin. Het virus kan zich (tijdelijk) hechten aan oppervlakken, met name aan gladde oppervlakken zoals glas en kunstof. De kans op besmetting door het aanraken van een hardhouten tuinkast is minimaal, zeker wanneer deze kast in je eigen tuin staat!

Geen paniek, wees wel voorzichtig

Bij Hartholt Woodworks proberen we ook in deze periode onze klanten van hun tuin te laten genieten met hardhouten tuinkasten, bloembakken en andere natuurlijke producten voor in de tuin. Daarbij volgen we de de richtlijnen vanuit de gezondheidsorganisaties op waar van toepassing. Wij wensen iedereen gezondheid toe, ontdek het genot van thuis tuinieren!
Reactie plaatsen