Maak bloemen en planten vrolijk met deze 7 tuinaccessoires

Bloemen en planten kunnen mensen vrolijk maken, maar wist je dat wij bloemen en planten ook vrolijk kunnen maken? Met goede aarde en voldoende water zorg je ervoor dat takken mooi groeien en bladeren zich prachtig ontwikkelen, en die geur … om van te genieten! Maar er zijn nog andere tuinaccessoires die zowel mens als flora doen stralen. Van een houten bloembak tot aan nevel sprinklers, hier zijn de zeven beste tuinaccessoires.

7  Tuinaccessoires om je planten en bloemen vrolijk te maken

1. Hardhouten bloembakken


Naast bloempotten van terracotta, keramiek of kunststof kun je ook kiezen voor hardhouten bloembakken. Dit natuurlijke materiaal staat perfect in iedere tuin, daarnaast is hardhout ook nog eens zeer duurzaam. De verkleuring in de loop der tijd maakt een houten bloembak alleen maar mooier. Behandel het materiaal wel periodiek met een was, beits of vernis om er nog langer van te genieten.

hardhouten bloembak tuinaccessoires

2. Sponzen


Door sponzen onderin bloempotten of bloembakken te leggen voorkom je dat water weg kan stromen, of juist blijft staan waardoor de wortels zullen rotten. Sponzen nemen het water op en zorgen voor een gelijkmatige distributie van vocht aan de wortels. Het hoeft geen perfect strakke laag sponzen te zijn, als er wat ruimte tussen de sponzen overblijft is dat weer goed voor de luchtcirculatie.

3. Nevel sprinklers


Je hebt wellicht op de groenteafdeling bij de supermarkt of op een terras in de zomer al ooit nevel sprinklers gezien. Deze sprinklers verspreiden een fijne mist wat heerlijk koel aanvoelt. Daarmee kun je planten bevochtigen zonder ze te verdrinken, daarnaast verbruikt het relatief weinig water per uur waardoor je de planten urenlang kunt verwennen.

4. Mest buis


Bij dichtbegroeide planten kan het lastig zijn om meststoffen bij de basis van de plant te strooien. Gebruik hiervoor een PVC buis met een diameter van pakweg vijf tot tien centimeter (afhankelijk van de plant) en giet hier de mest doorheen. Je hoeft er niet eens voor te bukken! Ook verstoor je de plantengroei niet door tussen takken en bladeren te wroeten.

tuinaccessoires sprinkler

5. Kabelbinders


Klimplanten willen graag naar boven, toch lukt dat niet altijd zelfstandig. Bind ze vast met kabelbinders, niet te strak, en geleid ze naar de plek waar je ze wilt hebben. Creatieve tuiniers kunnen de klimplanten zelfs in decoratieve vormen laten groeien.

6. Zeil


Als je druk bezig bent met één prachtige plant zul je een aantal gereedschappen om je heen hebben liggen. Op het gras, op de bodem of tussen de planten. Dat wordt niet alleen een rommeltje, je kunt er de bloemen en planten ook mee beschadigen. Leg alle gereedschappen op een zeil die je op een veilige plek neerlegt en behoud het overzicht. Wanneer het zeil op een braak stuk land ligt, of op het gazon, kun je het zeil naar de volgende positie trekken zonder steeds alle materialen op te pakken.

7. Tuinkast


Over materialen gesproken; naast hardhouten bloembakken zijn er ook hardhouten tuinkasten. Die kun je centraal in de tuin zetten, in het midden of tegen de schutting, zodat je altijd het voornaamste gereedschap en andere spullen bij de hand hebt. Dat bespaart je behoorlijk wat meters op en neer lopen, je verstoort er de planten niet mee én een hardhouten tuinkast is ook nog eens een prachtig decoratief element in de tuin.

De planten vrolijk, jij vrolijk. Veel plezier samen en geniet van de natuur!

Wil je meer weten over hardhouten bloembakken? Neem dan gerust contact met ons op!
Reactie plaatsen