5 redenen waarom een hardhouten tuinkast uitstekend past bij een overkapping

Je hebt een mooie overkapping laten plaatsen, je hebt nu een prachtig droog terras om nog vaker van jouw tuin te genieten. Is een houten tuinkast dan overbodig geworden, of heeft een extra kast in de tuin nog steeds een functie? Wij denken van wel, hier zijn vijf redenen waarom een hardhouten tuinkast uitstekend past bij een overkapping.

1. Je hebt eindelijk weer ruimte vrij onder de overkapping

Een overkapping van 3 bij 6 meter biedt je maar liefst 18 extra vierkante meter overdekte ruimte in de tuin. Zeker wanneer deze afgesloten is zul je een flinke kamer extra hebben. Maar als je hier tuingereedschap en andere zaken stalt kan de ruimte snel vol raken of onoverzichtelijk worden. In een hardhouten tuinkast kun je dit gereedschap eenvoudig rechtop stallen zonder ruimte in te nemen onder de overkapping.

overkapping

2. Het terras blijft schoon

Vaak wordt de ruimte onder de overkapping gebruikt als terras. Je hebt in hartje zomer geen last van felle zon, en in de natte dagen zit je toch lekker droog. Maar met allerlei tuingereedschap wordt het snel een vieze boel met zand, modder, bladeren en nog veel meer. Dat ziet er niet alleen smerig uit, het kan ook ongedierte aantrekken. Stal alle spullen voor de tuin netjes in de hardhouten tuinkast en houd het terras schoon met mooi tuinmeubilair.

3. Gereedschap staat veilig voor kinderen en dieren

Als je kinderen of huisdieren hebt moet je opletten met scherpe rieken, gevaarlijke apparatuur en schepjes waarmee een kind de tuin flink mee overhoop kan halen als je eventjes niet oplet. Vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen hun kinderen, kleinkinderen en dieren met een gerust hart buiten laten ravotten terwijl die gevaarlijke spullen veilig in de tuinkast staan. Je kunt er trouwens ook speelgoed in bewaren, en als de kinderen in de tuin zijn de deuren openzetten voor speeltijd!


4. Je hoeft niet steeds op en neer te lopen

Een overkapping is reuze handig als verlengstuk van de woning, toch is het niet direct een aanvulling op de tuin. Als je bijvoorbeeld een kist onder de terrasoverkapping hebt staan, dan moet je steeds op en neer lopen om materialen te pakken. Een hardhouten tuinkast kun je in tegenstelling tot een schuur heel flexibel plaatsen in de tuin op een strategische locatie. Hardhout is namelijk zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Plaats de kast onopvallend tegen het hekwerk, of juist centraal in de tuin als decoratief element.

5. Je maakt er de tuin mooier mee

Over decoratie gesproken; zowel een terrasoverkapping als een kast in de tuin kunnen het geheel een mooi accent geven. Vaak zie je dat overkappingen, schuren en zelfs pergola’s veel ruimte innemen zonder iets toe te voegen aan de omgeving, terwijl je met deze elementen juist de indeling van de tuin kunt verbeteren. Een object in de tuin plaatsen kan optisch meer ruimte creëren door te spelen met perspectief en hoogteverschillen. Vraag aan een tuinarchitect of houtbewerking specialist naar de mogelijkheden.

Dus het is niet een kwestie van OF maar juist van EN. Overkappingen én tuinkasten gaan dus wel degelijk heel goed samen! mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!
Reactie plaatsen