Meer opslag in de garage met een tuinkast en 5 andere manieren om ruimte te besparen

Een garage aan huis is een luxe waar je eigenlijk niet meer zonder kunt. Helaas staat de garage bij veel mensen zo vol dat de auto toch buiten geparkeerd wordt, en het Nederlandse weer moet trotseren. Moet al dat tuingereedschap eigenlijk in de garage staan? Waarom niet gewoon in een trendy hardhouten tuinkast? En als we toch met ruimtebesparing bezig zijn weten we nog wel een aantal manieren om ruimte te besparen in de garage. Tips om meer opslag te creëren!

Meer opslag: een tuinkast in de tuin

Je wilt dat mooie tuingereedschap droog stallen. Onder de terrasoverkapping wordt het een rommeltje, in de schuur wordt het steeds weer een zoektocht naar een hark of schoffel. Dan maar in de garage… Dat is zonde van de ruimte, daarnaast zijn jouw favoriete gereedschappen niet binnen handbereik. Met een tuinkast sla je twee, drie ... behoorlijk wat vliegen in één klap. Al het tuingereedschap dat je vaak nodig hebt is nu binnen handbereik. Je hoeft niet naar de garage te lopen, de auto past weer lekker ruim in de garage en je hebt bovendien een mooi stukje vakmanschap in de tuin staan dat prachtig staat in de tuin zonder veel ruimte in te nemen.

tuinkast hardhout meer opslag

5 tips om meer opslag te creëren

Hier volgen nog 5 tips om meer opslag te creëren:

Beugels hangen in de garage


Een andere manier om ruimte te besparen is het bevestigen van beugels aan de wand. Wel hoog genoeg zodat je geen krassen krijgt op de autolak uiteraard. Aan deze beugels kun eenvoudig materialen hangen, een losse looplamp of een fiets. Als je het echt handig wilt maken monteer je een rails waar je van alles op kunt hangen en kunt verschuiven. Zo ben je enorm flexibel in de ruimte, en kun je gereedschappen of lampen snel van positie veranderen.

Planken aan de muur


Misschien heb je dozen staan of een kast om spullen in te bewaren. Een kast neemt onnodig veel ruimte in, de achterkant heb je meestal niet nodig. Bevestig gewoon wat planken aan de muur waar je spullen op kunt plaatsen. Let daarbij wel op dat er niets van de planken kan afvallen, zeker als de auto dicht in de buurt staat. Je kunt op het uiteinde van de planken eventueel een rand zetten zodat er niet zomaar iets van af kan rollen.

meer opslag creëren

Denk verticaal


Met de voorgaande tips kun je al flink wat ruimte besparen, denk daarbij net als bij een houten tuinkast verticaal. Je kunt namelijk veel opbergen in de hoogte. Berg zware objecten bij voorkeur wat lager op, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als je bijvoorbeeld een groot blik verf of een kan met motorolie wilt pakken.

Hang een spiegel aan de wand


Een spiegel creëert optische ruimte, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als echte vierkante meters opbergruimte. Je kunt wel de auto moeiteloos naar binnen en buiten rijden als je meer zicht hebt in de spiegel. En zo benut je iedere centimeter optimaal. Het kan daarbij handig zijn om de spiegel onder een lichte hoek te plaatsen voor beter zicht vanuit de auto. Een bolle spiegel in de hoek is ook ideaal voor overzicht op de volledige garage.

Gooi oude rommel weg


Kijk eens kritisch naar de spullen in de garage en gooi spullen die je toch niet meer gebruikt gewoon weg. Oude plamuur die keihard is, plantenbakken die gescheurd zijn of een verroest kinderfietsje terwijl jouw kinderen allang uit huis zijn. Ook zakken kunstmest en potaarde kun je veel beter in jouw hardhouten tuinkast stallen.

Nu kan de auto weer droog en veilig in de garage, of je hebt de ruimte om een prachtige hobbykamer in te richten!

Ook interesse in een tuinkast? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!
Reactie plaatsen