Tuinopslag: de 4 beste opties om jouw tuin netjes te houden

Een mooi onderhouden tuin is een genot voor het oog, een tuin die niet aan kant is leidt tot frustratie en ongenoegen. Er zijn gelukkig een aantal slimme manieren om je tuin netjes op orde te houden zonder hier teveel tijd aan te besteden. In dit artikel geven we je de beste 4 opties om je tuin netjes te houden!

Vier opties om je tuin netjes te houden

1. Koop een tuinkast


houten tuinkastDe eerste is wellicht meteen de beste, met een tuinkast wordt werken in de tuin een stuk aangenamer. Een houten tuinkast op maat is overal te plaatsen, in tegenstelling tot een grote tuinschuur. Daarnaast biedt een staande tuinkast meer opbergruimte dan een tuinkist, het indelen van het gereedschap is ook een stuk eenvoudiger. Met een houten tuinkast op maat kun je de tuinkast perfect afstemmen op jouw wensen en de uitstraling van uw tuin.

2. Je tuin hoeft niet alleen uit planten te bestaan


Voor veel mensen staat een tuin synoniem met planten, toch kun je de tuin ook met andere elementen inrichten, die meer onderhoudsvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld een looppad van grind, of muurtjes waarmee je hoogteverschil kunt creëren in de tuin voor een ruimtelijk effect, een houten terras met overkapping in het midden van een tuin of een klein vijvertje. Planten hebben veel zorg nodig en veel onderhoud. Ze kunnen de tuin overwoekeren of juist verwelken. Door strategisch elementen toe te voegen die niet groeien en bloeien zal je tuin niet alleen meer karakter krijgen, het beperkt ook het onderhoud.

3. Overweeg kunstgras


tuin netjes houdenEen mooie grasmat is het ideaal van veel mensen, vaak is het realiseren van een mooie grasmat een grote uitdaging. De bodem moet voldoende voeding bieden, onkruid moet zoveel mogelijk worden voorkomen, in de zomer is het droog en in de winter te koud. Met hoge kwaliteit kunstgras heb je het hele jaar door een mooie grasmat. Tegenwoordig is kunstgras zeer realistisch. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk. Jazeker, de impact van bestrijdingsmiddelen en sproeien in de zomer mag niet worden onderschat, kunstgras is op termijn beter voor het milieu.

4. Houd het belangrijkste gereedschap in de buurt


We hebben al eerder de tuinkast genoemd, in het verlengde hiervan benadrukken we hoe praktisch het is tuingereedschap dichtbij te houden. Zorg dat er altijd een gieter binnen handbereik is, evenals een spade, schoffel, riek, veger en blik etc. Ook voeding als (kunst)mest, een buitenkraan met emmer en tuinslang, en een afvalbak moeten altijd aanwezig zijn. Dat spaart niet alleen tijd,  zo heb je geen excuus om klein onderhoud tot morgen uit te stellen. Want van uitstel komt afstel…

Met deze 4 tips blijft je tuin het hele jaar netjes met een minimum aan tijdsinvestering. Zo hoef je minder in de tuin te werken, en kun je langer van jouw tuin genieten!
Reactie plaatsen