Houten tuinkast; wat zijn de voordelen?

Wanneer je regelmatig in de tuin werkt is een houten tuinkast ideaal om materialen in op te bergen. Tuinkasten bieden nog meer voordelen dan een klein schuurtje voor tuingereedschap.

Dit zijn de meest gehoorde voordelen van een houten tuinkast

Een tuinkast maakt onderdeel uit van de tuin


Houten tuinkastEen schuurtje of berging is meestal een noodzakelijk kwaad, een gebouw dat nodig is om spullen op te bergen. De schuur wordt meestal achter in de tuin geplaatst. Dit verstoort het aanzicht minder, maar het is niet altijd even praktisch. Een tuinkast hoort echt bij de tuin. Een houten tuinkast met een aantrekkelijke vormgeving en vervaardigd uit een mooie houtsoort mag gezien worden!

Met een tuinkast op maat kun je alle kanten op


Er zijn standaard formaat tuinkasten verkrijgbaar. Net als met confectiekleding past een standaard goedkope tuinkast vaak nét niet goed. Die tuinstoelen kunnen er niet in, er is geen ruimte voor de grasmaaier, als de tuinkast iets hoger was geweest etc. Laat een houten tuinkast op maat maken. Dan bepaal je zelf precies welke vorm de tuinkast krijgt. Dat kost je waarschijnlijk iets meer bij aanschaf, maar het bespaart je veel frustratie achteraf.

Het belang van natuurlijk hout


Er zijn houten tuinkasten en kunststof tuinkasten. Afgezien van het uiterlijk zijn er meer redenen om een houten tuinkast te kopen. Hout is een natuurproduct, een hardhouten tuinkast heeft een lange levensduur. Hardhout kan zeer goed overweg met kou, hitte, vocht en droogte, een hardhouten tuinkast is zeer duurzaam. Omdat een houten tuinkast uit afzonderlijke planken wordt opgebouwd kun je een tuinkast op maat laten maken. Bij kunststof ben je beperkt tot standaard maten.

Je waardeert een houten tuinkast pas echt wanneer je er zelf één in de tuin hebt staan. Neem contact op met Bob Hartholt voor meer informatie. 

 
Reactie plaatsen