Voordelen van een hardhouten tuinkast in Massaranduba

Een voordeel van een houten tuinkast op maat is het aantal keuzemogelijkheden, een nadeel van een maatwerk houten tuinkast is...dat je zoveel keuzes moet maken… Gelukkig kan de leverancier je doelgericht advies geven over de beste keuzes in jouw persoonlijke situatie. De keuze voor de houtsoort speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Veel standaard houten tuinkasten van de bouwmarkt worden gemaakt van zacht hout, en dan vaak ook nog tweede of derde keus planken waardoor de levensduur en het gebruiksgemak vaak teleurstelt. Een hardhouten tuinkast kost wat meer, maar dat verdient zichzelf weer terug in de veel langere levensduur. Wanneer je kiest voor een hardhouten tuinkast op maat let je niet alleen op de kwaliteit van het hout, maar ook op het uiterlijk. Massaranduba is een populair type hardhout die niet iedereen bekend zal voorkomen. Op deze pagina kun je meer lezen over deze bijzondere en zeer hoogwaardige houtsoort.

Wat is Massaranduba hout?

Houten tuinkast MassarandubaDit is een klassieke houtsoort die al eeuwenlang gebruikt wordt in Nederland. Momenteel wordt dit type hout “Massaranduba” genoemd omdat deze naam in Brazilië wordt gebruikt, en daar komt de grootste voorraad momenteel vandaan. Deze tropische houtsoort kennen we hier ook onder de Surinaamse naam “bolletree”, van oudsher noemen we dit type in Nederland “paardenvleeshout”. Naast hout wordt de Massaranduba ook gebruikt voor latex productie.

Eigenschappen van Massaranduba

In tegenstelling tot de meeste soorten hout (en heksen) zal Massaranduba hout zinken in water, het is een zware houtsoort met een hoge dichtheid. Wanneer de boom net gekapt is zal het een vleeskleurige tint hebben (paardenvlees?, later zal deze kleur veel donkerder worden met een rood / roodbruine tint. Het voordeel van deze houtsoort, zeker bij de constructie van een hardhouten tuinkast op maat, is de eenvoudige manier van bewerken en afwerking die mogelijk is met deze harde houtsoort.

Toepassingen van Massaranduba

Naast tuinkasten en andere toepassingen voor tuinmeubilair wordt Massaranduba ook veel toegepast in de constructie van bruggen en andere bebouwing in en rond het water. In het verleden speelde Massaranduba een belangrijke rol in de bouw van molens in Nederland, deze traditie gaat al eeuwen terug. Je vindt dit materiaal in bijvoorbeeld de staven van een steenrondsel, het onderdeel die het maalkoppel in de korenmolen aandrijft. Dat geeft ook aan hoe duurzaam dit materiaal is, en waarom het populair is bij gebruik in de tuin zoals de constructie van hardhouten tuinkasten op maat.

Massaranduba is een bijzondere naam voor een prachtige houtsoort die naast de duurzaamheid ook goed te bewerken valt, en prachtig is om te zien. Voor meer informatie over maatwerk houten tuinkasten van Massaranduba kun je terecht bij de leverancier van hoogwaardige tuinkasten. 

Reactie plaatsen