Ik zie de afmetingen, maar wat kun je kwijt in een hardhouten tuinkast?

Bij een tuinkast kopen zijn de maten van belang. De oppervlakte van de tuin, en de beoogde doelstelling van een houten tuinkast zijn belangrijke factoren bij het laten maken van een houten tuinkast op maat. Deze afmetingen vertellen niet altijd het complete verhaal, er zijn ook andere factoren die een rol spelen. Enkele belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen en inrichten van een tuinkast of tuinhuis op maat zullen we in dit artikel benoemen.

Afmetingen van een houten tuinkast op maat; breder, dieper of hoger?

afmetingenHet voordeel van een tuinkast van hout op maat is de mogelijkheid de kast precies op maat te maken voor de spullen die opgeborgen worden. Houd er wel rekening mee dat een tuinset vervangen kan worden, of er een nieuwe grasmaaier bijkomt. In een brede maar ondiepe kast kun je voorwerpen eenvoudig uit de tuinkast nemen, maar je kunt dan geen grote voorwerpen als een tafel of scooter stallen. Met een diepe tuinkast op maat kan het overzicht soms verloren raken. Geef vooraf altijd zo nauwkeurig mogelijk de wensen en doelstellingen aan bij het ontwerp voor een tuinkast of tuinhuis op maat.

Tuinkast in de breedte of hoogte gebruiken

Met planken in een houten opbergkast kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten voor kleinere en lagere objecten. Omdat veel mensen ook graag tuingereedschap als harken en bezems in de tuinkast opbergen kunnen planken in de weg zitten. Door een brede tuinkast aan één zijde in te richten met houten planken, en aan de andere zijde ruimte vrij te laten voor hoge voorwerpen kun je meer spullen opbergen met verschillende afmetingen.

De binnenzijde van de tuinkast is kleiner dan buiten

Let niet alleen op de maten van de buitenzijde. Door het hout dat gebruikt wordt, en de constructie zal de binnenruimte altijd kleiner uitvallen. Hoe beter het ontwerp van de houten tuinkast op maat, hoe efficiënter er wordt omgesprongen met de bruikbare ruimte aan de binnenzijde. Ook de keuze tussen een plat of aflopend dak speelt hierbij een rol.

Meten is weten, dat geldt ook voor een tuinkast van hout die op maat wordt gemaakt. Neem contact op met de specialist voor meer informatie en vrijblijvend advies. 

 
Reactie plaatsen