Tips bij aanschaf van een houten tuinkast

tips bij aanschafOm spullen veilig en droog op te bergen in de tuin is een tuinkast ideaal. Je kunt standaard maat tuinkasten kopen of een tuinkast op maat laten maken. Je kunt kiezen voor kunststof, zacht hout of hardhout, de kast laten plaatsen of zelf in de tuin zetten. Kortom, er zijn erg veel mogelijkheden wat het maken van de juiste keuze er niet eenvoudiger op maakt. Voordat je beslist is het verstandig om eerst even contact op te nemen met de specialist, en lees ook deze pagina met drie praktische tips bij aanschaf van een houten tuinkast.

Tips bij aanschaf tuinkast:

Tip 1: Kies het juiste materiaal


Voor die luxe uitstraling en natuurlijke look is hout natuurlijk de mooiste optie. Door een tuinkast in de juiste houtsoort te kopen is de duurzaamheid ook zeer goed. Een tuinkast van zacht hout is goedkoper, maar is wel meer gevoelig voor schade zoals deukjes. Het is mogelijk om tuinkasten op maat te laten maken van zowel hardhout als goedkoper zacht hout.

Tip 2: Tuinkast zelf plaatsen


Je kunt de houten tuinkast laten plaatsen, je kunt het ook zelf doen. Houd er rekening mee dat de ondergrond verhard moet zijn en waterpas, je kunt niet zomaar een tuinkast op het gazon plaatsen. Naast het feit dat de constructie uit zijn gelid kan raken door verzakking, zal de onderzijde veel sneller slijten door een vochtige bodem en neerslag. De verharde ondergrond moet daarom ook wat groter zijn dan de oppervlakte van de tuinkast.

Tip 3: Tuinkast op maat laten maken


Je kunt een standaard tuinkast kopen met standaard afmetingen, toch zijn er voordelen aan een tuinkast op maat. Ten eerste kun je de omvang van de tuinkast perfect afstemmen op de afmetingen van de tuin. Wanneer een diepe tuinkast het lastig maakt voorwerpen te stallen kun je kiezen voor een minder diepe tuinkast. Voor mensen die minder valide zijn en in een rolstoel zitten is een standaard tuinkast vaak te hoog, en een tuinkist is weer te diep. Voor deze doelgroep en ook andere mensen is een tuinkast op maat dan de ideale oplossing.

tips bij aanschaf tuinkast

Goed werk is maatwerk

Een tuinkast is altijd een investering. Een goedkope tuinkast lijkt aantrekkelijk maar zal snel aan vervanging toe zijn, en er na verloop van tijd niet mooi meer uitzien. Een hardhouten tuinkast op maat biedt meer mogelijkheden, de kast zal er steeds mooier uit gaan zien en de duurzaamheid is enorm. Neem contact op met de leverancier of ontwerper van houten tuinkasten voor een overzicht van alle mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgaaf. 

Reactie plaatsen