Tuinkast of kliko berging?

Als je in de tuin een schuur, een tuinkast, een tuinkist én een kliko berging neerzet wordt het wel een beetje druk. Je kunt heel veel spulletjes kwijt, maar plek voor bloemen en planten is er niet meer. Ook een tuinset kun je wel vergeten. Daarom moet je keuzes maken, op basis van functionaliteit en het aanzicht van de tuin als geheel. In dit artikel vergelijken we een tuinkast en kliko berging en leggen we uit welk product wij het beste vinden. Wordt het een tuinkast of een kliko berging?

Wat is een tuinkast?

Een tuinkast is kleiner dan een schuur, met een inhoud die doorgaans wat groter is dan een tuinkist. De verticale hoogte is groter dan de horizontale breedte en diepte. Deze kasten zijn in verschillende maten en materialen leverbaar, je kunt zelf bepalen hoe de kast wordt ingericht.

Wat is een kliko berging?

tuinkast of kliko berging

Een kilo berging is gemaakt om één of meerdere afvalbakken in op te bergen. Naast bescherming voor kliko’s houdt het deze lelijke bakken ook netjes uit het zicht. Ook deze berging is leverbaar in meerdere materialen, de afmetingen komen doorgaans overeen met standaard kliko maten.

Waarom wij kiezen voor een hardhouten tuinkast

Laten we direct beginnen om te vermelden dat het geen onpartijdige vergelijking betreft. Maar we zullen onze mening hieronder zo duidelijk mogelijk proberen te onderbouwen:
  • Door de verticale constructie nemen tuinkasten relatief weinig ruimte in terwijl ze toch veel opbergruimte leveren
  • Je kunt zelf kiezen wat je besluit op te bergen, het is wat dat betreft een echte alleskunner
  • Wanneer je er vooraf rekening mee houdt, kun je een hardhouten tuinkast op maat laten maken waar je ook een container in kunt plaatsen
  • Een alternatief om een kliko uit het zicht te plaatsen zonder opbergruimte te verliezen is om deze achter de tuinkast te parkeren.

Wordt het een tuinkast of kliko berging?

tuinkast en tuinkist

Een bergruimte voor containers is echt een product voor één specifieke functie, en dat vinden wij een beetje beperkt. Dat je kliko’s uit het zicht wilt houden begrijpen we helemaal, maar dat kan ook achter een muurtje, een haag of een tuinkast. Als er nog ruimte boven de container zou zijn, dan kon je er nog wat meer mee doen, maar daar zijn ze nou eenmaal niet voor ontworpen. Dan liever een hardhouten tuinkast op maat waar je indien gewenst een bak in kunt plaatsen. Let dan wel op ventilatie bij containers die restafval bevatten.

Meer weten over hardhouten tuinkasten? Neem dan gerust contact met ons op!
Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 02 Oct 2019

Wij hebben ook gekozen voor een tuinkast. Dit paste het beste en is ook een stuk handiger omdat we naast de ruimte voor een container, ook nog andere opbergruimte hebben voor tuinspullen. Het belangrijkste vonden we dat onze containers niet meer in het zicht stonden.

Reactie plaatsen