Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinkast ?

In steeds meer tuinen kom je tuinkasten tegen. Dat is heel goed te begrijpen, een tuinkast biedt veel voordelen voor iedereen die graag in de tuin werkt, en optimaal van de tuin wil genieten. Bij de aanschaf van een tuinkast zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk kan een houten tuinkast een verstandige en praktische investering zijn. Hier volgen 4 tips bij het kopen van een tuinkast!

Tips bij het kopen van een tuinkast

1. Tuinkast met het juiste formaat


Je kunt een tuinhuis plaatsen, een tuinkist neerzetten of voor een tuinkast kiezen. In veel situaties biedt een tuinkast de perfecte balans tussen omvang en praktisch gebruik. Bij een tuinkast op maat heb je de volledige vrijheid om de tuinkast in de gewenste maat te laten maken. Voor een grote tuin zullen de afmetingen anders zijn dan voor een kleine stadstuin. Kan de tuinkast tegen een blinde muur geplaatst worden of tegen een bestaande erfafscheiding? Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Buiten de standaardmaten kunnen wij de tuinkast voor u op maat maken.

2. Verschillende materialen tuinkast


kopen van een tuinkastEen houten tuinkast is eigenlijk altijd mooier dan een kunststof tuinkast. Die natuurlijke uitstraling past uitstekend in iedere tuin. Je moet wel rekening houden met de houtsoort waar de tuinkast van gemaakt wordt. Een goede keuze is om hardhout te gebruiken. Een houtsoort die zeer goed bestand is tegen de weersomstandigheden. Het hout moet verder van goede kwaliteit zijn, met een gecontroleerde herkomst oftewel FSC Gecertificeerd hout. De houtsoort speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Een eiken tuinkast geeft een compleet andere uitstraling dan bijvoorbeeld een Western red cedar tuinkast.

3. Waar ga je de tuinkast voor gebruiken?


Wanneer je gaat bepalen welke afmetingen de tuinkast moet krijgen moet je ook rekening houden met de toepassing. Je kunt bijvoorbeeld een grote tuinkast plaatsen om fietsen in te stallen, maar het is ook mogelijk dat de tuinkast wordt gebruikt om enkel tuingereedschap in op te bergen. Bij opslag van een tuinset met kussens is het erg praktisch om de tuinkast te voorzien van een breedvakstelling. Wat uiteraard ook van groot belang is,is dat de tuinkast waterdicht is, en dat er ventilatie aanwezig is.

4. Waar wordt de tuinkast geplaatst?


Er zijn diverse mogelijkheden waar een tuinkast geplaatst kan worden. Je kunt de tuinkast plaatsen tegen een omheining, tegen een schutting ,een blinde muur of solitair. Elke houten tuinkast heeft een behoorlijk gewicht,waardoor een stevige ondergrond een must is. Houd dus vooraf goed rekening met de plek waar de tuinkast geplaatst moet worden. Iedere tuinkast moet vanwege het schuifdeursysteem geplaatst worden op een ondergrond die zo goed als WATERPAS is. Tuinkasten kunnen geplaatst worden op een bestaande bestrating,tegelvloer of hardhouten vlonder.

Een houten tuinkast op maat kan veel voordelen bieden voor elke tuin. Overleg met de specialist welk soort tuinkast het beste past in jouw tuin. 

Reactie plaatsen