Waarom een hardhouten bloembak kopen?

Waarom een hardhouten bloembak kopen?

Hartholt Woodworks is gespecialiseerd in hardhouten bloembakken en tuinkasten. Dat is een klein en specifiek assortiment dus, maar waarom eigenlijk? En belangrijker nog; waarom zou je een hardhouten bloembak kopen voor een privé woning of een zakelijk pand? Dat lees je op deze pagina!

Waarom kiezen voor hardhout?

Tuindecoratie, inrichting, meubilair en hulpmiddelen kun je in diverse materialen kopen. Kunststof, metaal, zachte houtsoorten of hardhout ... ieder materiaal heeft voordelen en nadelen, het voornaamste nadeel van harde houtsoorten in de relatief hoge aanschafprijs. Als je de gebruiksjaren telt valt de prijs nog mee, toch is het begrijpelijk dat de kosten een drempel kunnen zijn. Bij hardhout komt al snel de impact op het milieu ter sprake; hoe zit het eigenlijk met kappen in het Tropisch Regenwoud? FSC gekeurd hout is niet alleen duurzaam hout, door de waarde van kwalitatief hoogstaand hout middels verkoop te stimuleren is er minder animo om die prachtige bossen te kappen voor andere toepassingen. Met andere woorden; verantwoord tropisch hardhout is juist beter voor een gebalanceerd ecosysteem.

hardhouten bloembak

Hardhouten bloembak voor buiten

Hout is een natuurproduct, na het kappen van een boom stopt de groei en kunnen de houten planken geen water en voeding opnemen uit de bodem. Zeker met zachtere houtsoorten betekent dit een lage weerstand tegen de weerselementen zoals vocht, droogte, regen en zon. Harde houtsoorten zoals eiken, beuken of acacia kunnen veel beter overweg met extreme omstandigheden omdat de structuur veel compacter is. De resistentie is in alle seizoenen beter, er is niet veel onderhoud nodig om lang te genieten van houten producten in de tuin. In de loop der jaren zal de ouderdom het materiaal juist mooier maken, net zoals de patinalaag die op oud koper verschijnt. Dit is geen teken van slijtage, maar aanpassen van het materiaal op de omgeving. Aangezien je niet de bloembak ieder najaar binnen wilt zetten is het beter om te kiezen voor een hoogwaardig materiaal.

Bijzondere decoratie voor bedrijven

Een rustieke horecagelegenheid kan uiteraard niet zonder enkele statige hardhouten bloembakken bij de ingang of op het terras. Helaas heeft de horeca veel moeten incasseren in 2020 en 2021, toch brengt deze tijd ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. Een aantrekkelijke en natuurlijke aankleding van een horecazaak bijvoorbeeld, dat is ook voor afhalers mooi om naar te kijken. Ook veel bedrijfskantoren en andere organisaties besteden aandacht aan natuurlijke decoraties om het pand op te vrolijken. Wat is er dan mooier dan een prachtige bak met bloemen of planten? Zeker bij een groter formaat bak is er niet veel onderhoud nodig omdat de bodem voldoende voeding en water bezit, daarnaast is er met een bloembak minder kans op een vervuilde bodem of kruisbesmetting.

Premium woning voor particulieren

Wist je dat er veel verkopers zijn die hun woning laten stylen met als doel een hogere verkoopsom te realiseren? Dit is mogelijk door bijvoorbeeld trendy meubels te huren om de woning er tijdens een bezichtiging mooier en ruimer uit te laten zien. De eerste indruk telt dus laten huiseigenaren regelmatig enkele grote hardhouten bloembakken met prachtige planten bij de oprit of voordeur plaatsen. Het gras wordt natuurlijk even netjes gemaaid. Na de verkoop gaan deze ingehuurde accessoires weer terug naar de eigenaar. Dit geeft wel aan in hoeverre dit soort decoratieve elementen een bijdrage leveren aan de uitstraling van een woning. Uiteraard mag je zelf ook genieten van deze luxe, het is niet alleen een truc om het bod van potentiële kopers te verhogen.

hardhouten bloembak

Maak er een moestuin van

Een bijkomend voordeel van een grote, staande bloembak is de hoogte. Er zijn modellen die hoger, lager, breder of smaller zijn, met name de hoge modellen lenen zich uitstekend voor een moestuintje. Vul de bak met compost en voedingsrijke aarde en verbouw diverse kruiden, kleine groenten en fruit. Zo zijn er ook kleine uitvoeringen van grote groenten, denk aan mini-komkommers of kleine courgettes. Zo pluk je letterlijk de vruchten van je werk in de tuin, en dat alles zonder te bukken. Een buiten barbecue is nooit zo lekker geweest en bovendien mooi om te zien.

Ook geschikt voor mindervaliden

Die hoogte is niet alleen een voordeel voor mensen die een moestuintje willen kweken zonder te wroeten in de volle aarde. Veel senioren die moeite hebben met bukken of om andere reden verminderde mobiliteit beschikken kiezen voor een maatwerk hardhouten bloembak. Zo is het mogelijk om heerlijk ontspannen te tuinieren op de juiste hoogte. Zit je zelf in een rolstoel of ken je iemand die nauwelijks meer buiten komt omdat deze persoon minder goed ter been is geworden? Neem dan gerust even contact op voor advies over een maatwerk bloembak inclusief plaatsing.

Er zijn volop redenen om ook voor één of meerdere houten bloembakken te kiezen. Thuis, op het werk, overal waar je ruimte hebt voor natuurlijke decoratie met een duurzaam karakter.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
Reactie plaatsen