Wat past in een tuinkast?

Als een schuur te groot is en een tuinkist te klein, dan biedt een hardhouten tuinkast van Hartholt Woodworks uitkomst. Wat past er eigenlijk in een tuinkast en hoe maak je optimaal gebruik van deze opbergruimte? Je leest het op deze pagina! Of ga direct naar de configurator op de website en stel je eigen kast samen.

Tuingereedschap

Harken, bezems, schoffels en ga zo maar door. Het zijn vaak dunne en lange gereedschappen die je regelmatig nodig hebt, maar niet eenvoudig kunt opbergen. Als gevolg hiervan verzamelt tuingereedschap stof in de schuur of slijt het razendsnel in een hoekje van de tuin. In een tuinkast kun je dergelijk gereedschap verticaal plaatsen, direct binnen handbereik. Klein gereedschap kun je eenvoudig ophangen aan haken.

Wat past in een tuinkast?

Aarde en bodemverbeteraars

Een mooie tuin begint met een gezonde bodem. Zorg voor de juiste aarde met voldoende voeding voor planten en verwijder onkruid. Het is altijd verstandig om een voorraadje verse tuinaarde te bewaren in de tuinkast. Zo kun je hier en daar een paar scheppen aarde toevoegen waar het nodig is. Dit geldt ook voor bodemverbeteraars zoals mestkorrels en andere producten die je droog en koel opslaat in een hardhouten tuinkast. Je kunt een emmer op de vloer zetten of potjes op schappen, wat je zelf prettig vindt werken.

Apparatuur

Meestal zal een tuinkast kleiner van grootte zijn dan een schuur in de tuin. Toch is het zeker mogelijk om apparatuur op te bergen. Je kunt zelfs een tuinkast op maat laten maken die precies de juiste verhoudingen heeft voor de apparaten die je vaak gebruikt. Denk aan een elektrische grasmaaier, een heggenschaar of een bladblazer. Als je de tuinkast voorziet van stopcontacten dan kun je ook veilig batterijen opladen. Neem gerust even contact op voor dergelijke opties, we denken graag met onze klanten mee over creatieve oplossingen.

Producten voor (huis)dieren

Voer, kattenbakvulling en andere artikelen berg je netjes op in de tuinkast. Je hoeft deze spullen niet in huis te bewaren en je stelt alles veilig voor ongedierte. Zeker in de droge maanden van het jaar, als huisdieren vaker buiten vertoeven, heb je hier veel voordeel van. Ook als je een vijver hebt met vissen kun je hier visvoer en andere producten opbergen.

Haardhout

Wat past in een tuinkast?

Als je een kachel of haard hebt, dan kun je haardhout droog en beschermd stallen in de tuinkast. Je zult waarschijnlijk niet de volledige kast vullen met haardhout, dat is eigenlijk een beetje zonde van de ruimte. Je kunt wel een voorraadje in de tuinkast bewaren die je kunt pakken als dit nodig is. De tuinkasten van Hartholt Woodworks zijn waterdicht en ook goed geïsoleerd. Zo komt er niet of nauwelijks vocht bij artikelen die je opbergt in de tuinkast.

BBQ-uitrusting

Zet een barbecue klaar in de tuinkast of een Big Egg. En een zak houtskool, tangen of aluminium bakken, alles wat je nodig hebt om heerlijk te koken in de tuin. Je kunt ook drankjes, vers vlees of groente tijdelijk opbergen op een beschutte plek. Als het warm is in de hardhouten tuinkast, zet er dan een koelbox neer met koelelementen om de voedingswaren koel te houden. Als er een feestje is, dan kun je alles wat binnen handbereik moet blijven eenvoudig stallen.

Je kunt naast of in de buurt van de tuinkast een kraan plaatsen. Dan kun je direct een emmertje water tappen of je handen wassen. Ook een regenton naast de tuinkast is praktisch. Er zal altijd een solide fundering zijn van bijvoorbeeld beton, zo kun je rondom de kast andere zaken plaatsen.

Wat past niet in een tuinkast?

De verticale oriëntatie maakt een tuinkast ideaal voor veel toepassingen. Uiteraard zijn er ook grenzen aan de ruimte. Zo kun je niet even een scooter of gehandicaptenvoertuig stallen, tenzij het echt een heel grote kast is. Je kunt wel een lader plaatsen om snel voertuigen, waaronder elektrische fietsen, op te laden. Per seizoen kun je de invulling aanpassen. Zo moet je niet voedingswaren en bijvoorbeeld mest op dezelfde plek bewaren. Let met name in de zomer op met bederfelijke waren en artikelen als accu’s die onder hoge temperaturen gevaarlijk kunnen zijn. Formaat en veiligheid zijn de twee voornaamste zaken om rekening mee te houden.

Tuinkast op maat

Wat past in een tuinkast?

De meeste tuinkasten bezitten standaard afmetingen. Maar tuinen zijn meestal niet standaard, om nog maar niet te spreken van de gebruikers! Hartholt Woodworks levert maatwerk hardhouten tuinkasten die altijd precies de juiste afmetingen hebben. Dat biedt meer mogelijkheden om de tuin mooi in te richten en je hebt voldoende opbergruimte voor iedere situatie. Kijk op de website voor de mogelijkheden of neem contact op met onze bouwers voor advies op maat.


Reactie plaatsen